STOP ! SILA LIHAT SLIDE INI DULU..." Penghantaran Terpantas Terus

kepada Anda Setiap Hari ! "

Dapatkan produk MAGIK & BERKESAN dari kami HARI INI !


26.10.14

Enzim Noni BSY Mujarab


ENZIM NONI PENAWAR PENYAKIT DALAMAN DAN LUARAN
Enzim (10ml) RM 40 / Enzim (50ml) RM 190

Buah mengkudu yang disebut sebagai Noni oleh masyarakat Barat atau nama saintifiknya morinda citrifolia diketahui begitu kaya dengan pelbagai ramuan ubatan hingga digelar sebagai ratu tumbuhan.

Secara umumnya,  Enzim Noni  boleh membantu dalam penyakit di bawah :-

Diabetis * Darah Tinggi * Gout * Sakit Jantung * Asthma *  Sinus/Resdung  * Insomnia * Kaki Gajah * Penyakit Kulit *  Kanser Payudara * Strok  *  Sakit Pinggang * Sakit dan Sengal Otot * Kesukaran Hamil * Migrain * Masalah Syahwat * Arthritis * Buasir * Rheumatism * Buasir * Gangguan Fikiran * Masalah seksual *  Kegemukan *  Alergi  * Kanser Hati ( Liver ) * Melebatkan rambut *


Kajian saintifik mengenai mengkudu atau noni telah dilakukan sejak 45 tahun lalu. Saintis pertama yang mengkaji tentang buah Noni ialah seorang ahli biokimia yang terkenal, Dr. Ralph Heinicke. Semasa Dr. Heinicke membuat kajian mengenai bromelain nanas di Hawaii, beliau mendapati nanas mengandungi proxeronine. Pada masa yang sama, beliau turut mendapati kandungan proxeronine dan proxeronase dalam buah Noni lebih tinggi daripada nanas. Maka, Dr. Heinicke telah merumuskan bahawa buah Noni ialah sumber terbaik pembentukan protein dalam badan manusia.

 Proxeronine penting untuk mensintesis alkaloid xeronine. Xeronine ialah sejenis protein yang hanya dapat dihasilkan dalam usus manusia. Kekurangan xeronine boleh mengakibatkan pelbagai jenis penyakit. Proxeronine dan proxeronase akan berubah menjadi xeronine melalui tindakbalas biokimia dalam usus. Ini seterusnya boleh mengaktifkan fungsi enzim dalam badan manusia serta merangsang sistem pencernaan, sistem peredaran darah, sistem doktrin dan sistem pembiakan.

Dengan adanya xeronine, ia boleh mencegah pelbagai jenis penyakit seperti diarrhea, asma, diabetes, arthritis, migrain, masalah haid, batuk, sakit tekak, penyakit mulut dan gusi, merendahkan tekanan tinggi, mencegah pertumbuhan parasit dan kulat, merencatkan pertumbuhan sel-sel barah dan lain-lain penyakit lagi.

Xeronine juga menggalakkan pertumbuhan tisu dan mengaktifkan fungsi sel-sel badan. Oleh itu, xeronine turut memperlihatkan kesan yang terserlah untuk patah tulang, salah urat, seranggan serangga, barah, melecur dan terbakar serta menghalang proses penuaan.

Merawat penyakit kronik seperti penyakit barah atau kanser, penyakit jantung, strok, diabetes (jenis 1dan jenis 2), afrodiasiak, kegemukan, tekanan darah tinggi, rheumatism, sakit alergik, masalah pencernaan, masalah pernafasan, masalah tidur, gangguan fungsi otak, penyakit buah pinggang, ataupun tekanan.

Buah mengkudu juga dikatakan dapat merencat pertumbuhan sel-sel barah, mempunyai kesan analgesik (penahan sakit), antiseptik (membunuh kuman) dan menghalang pertumbuhan parasit serta kulat.

Di kalangan masyarakat kepulauan Hawaii, buah mengkudu dianggap sebagai buah ajaib kerana nilai perubatannya yang tinggi. Sebenarnya buah mengkudu atau noni (nama tempatan di Hawaii) telah tercatat dalam manuskrip purba sebagai salah satu bahan utama dalam ramuan perubatan sejak 2,000 tahun lalu.

Seluruh bahagian pokok mengkudu dikatakan mempunyai nilai perubatan yang tersendiri. Biji mengkudu dipercayai boleh digunakan sebagai julap. Daunnya dikatakan mujarab untuk merawat sakit kulit, mengurangkan sakit dan radang kulit. Daunnya dikatakan mujarab untuk merawat sakit kulit, mengurangkan sakit dan radang kulit. Sementara itu, pucuk mengkudu mempunyai bahan kimia yang amat berguna untuk menghalang proses penuaan.


BAGUSNYA BUAH NONI NI !!!

TAPI......
TAK SANGGUP NAK MAKAN BUAH MENGKUDU MENTAH-MENTAH ?


INI CARANYA --->AMALKAN  ENZIM NONI

MEMILIKI KHASIAT 100% BUAH NONI  :-
* RASA SEDAP
* TIDAK PAHIT
* CEPAT BERKESAN


HILANGKAN KESULITAN SISTEM PENGHADAMAN DENGAN MUDAH, KEKAL SIHAT DENGAN ENZIM NONI.

Pernahkah anda mendengar bahawa sistem imun ialah ubat terbaik di dunia ? Ya ! Memang benar. 

Selain dari membantu mengekalkan tubuh anda awet muda, Enzim Noni juga mampu mengurangkan kolesterol dan mengeluarkan toksik dengan cepat.

Makanan berlemak, daging, kek dan lain-lain boleh menyebabkan kesukaran pada sistem penghadaman dan pencernaan. Enzim Noni akan dapat meningkatkan keupayaan sistem tersebut sehingga kesemua toksin dapat dibuang dengan sempurna.


Pelbagai kegunaan Enzim Noni - 1) Lebatkan rambut
2) Rawatan Luka 3) Kesihatan Dalaman Tubuh


Amalkan enzim noni setiap hari. Baik untuk mendapatkan tubuh badan yang sihat, dan kualiti hidup yang tunggi.